Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/07/126707/azerembassy.se/public_html/wp-content/themes/fanwood/library/functions/core.php on line 32 50 000 skrev högskoleprovet

50 000 skrev högskoleprovet

Ca 50 000 personer skrev högskoleprovet i lördags – vilket var en ökning med ca 8% jämfört med fjolåret. Ett mycket populärt prov alltså. Och det är ju heller inte så konstigt att provet är populärt, det är ju trots allt en av vägarna till att komma in på önskad högskoleutbildning – för varje utbildning avsätter ett bestämt antal platser som fylls upp enbart på urval av resultat på högskoleprovet.

Maxresultatet är 2,0 – men det är väldigt få som skriver så pass bra, och det är blott ett par dussin människor som lyckats få alla rätt på högskoleprovet sedan det infördes. Men skriver man 2,0 finns det nog inga utbildningar som man inte kommer in på.

Hur ska man då göra om man satsar på att få 2,0 eller om man bara vill skriva ett så pass bra resultat som möjligt med utgångspunkt i ens personliga förutsättningar?

Det bästa gratistipset är att öva mycket på gamla högskoleprov. Dessa hittar du gratis lite här och var på nätet, det är bara att Googla ”gamla högskoleprov” så hittar du en rad sidor med högskoleprov i de mest olika åldrar. Det fungerar lika bra att plugga på gamla prov som det gör att plugga på nya prov, dock har inte prov innan 2011 de nya delproven KVA, XYZ och MEK – så det går inte enbart att plugga med äldre prov, du måste även göra en rad nyare gamla högskoleprov (visst låter det lite konstigt – nyare gamla högskoleprov?) för att få in provvana även från dessa delar.

Ett annat bra tips är att köpa en övningsbok inför högskoleprovet – då får du all information samlad på ett och samma ställe, du får övningsuppgifter och lösningsknep för alla delar av högskoleprovet, och du kommer komma till provet väl förberedd – detta är nog det bästa tipset för dig som verkligen vill förbereda dig så seriöst som möjligt!

Post Comment