Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/07/126707/azerembassy.se/public_html/wp-content/themes/fanwood/library/functions/core.php on line 32 Funderar du på att köpa en fastighet eller lokal?

Funderar du på att köpa en fastighet eller lokal?

Vi är experter på fastighetsvärdering, dvs värdera vad en fastighet är värd idag, och dess framtida möjliga värde. Dvs en ypperlig information för dig som köpare av en lokal eller fastighet.

Men behöver du hjälp att hitta en fastighet eller lokal? Du bör bilda dig, göra en kravspecifikation på vad du faktiskt söker.

Ska det vara en kommersiell fastighet, eller en lokal i brf? Hur stort behöver du idag, i framtiden? Vad klarar du för hyra? Vad blir hyran med lån, amortering och uppvärmning? Vart ska den ligga geografiskt? Ska den vara i stan eller utanför? I industriområde? Har du några speciella krav?

Budget?

Vad kan du tänka dig att lägga? Hur mycket kan du betala i handpenning om du ska köpa? Tänk på att en kommersiell fastighet har belåning på ca 50% om det är industri/kontor. Dvs kostar fastigheten 10 miljoner, måste du själv gå in med ca 5 miljoner.

Övriga önskemål?

Du bör ha koll på dina krav på lokalen. Samt sedan göra en önskelista på saker, som är ett plus. Det kan vara toppmodernt, eller nära till lunchställe osv.

När detta är klart, så har du rätt bra koll på vad du behöver. All lycka i ditt sökande.

När du gjort detta, kanske du även er att hyra ett kontor/lokal är en ide. Det kan vara att du slipper handpenningen och därmed kan få det du behöver. Eller inser att du inte vill ta hand om själva driften och skötseln av fastigheten. Oavsett vad, så är det bra vad du kommer fram till.

Källa: VärderingsInstitutet Södra Norrland AB

Post Comment