Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/07/126707/azerembassy.se/public_html/wp-content/themes/fanwood/library/functions/core.php on line 32 Hyr lager smartare – är du ute och letar lagerlokaler?

Hyr lager smartare – är du ute och letar lagerlokaler?

Att välja lagerlokaler kan vara svårt, både beräkning av kapacitet, inredning av lagret, vilken lagerpersonal man skall ha och så vidare. Lager är nödvändigt för att de flesta företag skall fungera, behovet är gemensamt men de skiljer sig från bransch till bransch har man hanterar sitt lager.

Inom livsmedel används ofta ett centrallager och butikslager, det är oerhört viktigt att godset hanteras rätt eftersom det ofta handlar om färskvaror och frysvaror som är väldigt beroende av snabba leveranser likaså kylvaror måste transporteras i kyltransporter vilket är dyrt och godset får ej stå avlastat frånskilt från kyltransporterna.

Exempelvis ICA har ett stort centrallager i Västerås, detta räknas som ett av Sverige och Nordens största plocklager, här krävs det att logistiken är välplanerad på lagret. Ett plocklager kräver väldigt mycket utav personal, system och lokalerna eftersom varje artikel skall registreras och det är mycket arbete med varje uttag / Inleverans i lagret.

På plocklager används många truckar av varierade mått och farten är väldigt hög, därför genomgåt personalen många utbildningar inom säkerhet, det skall finnas skyddsombud på lagret som ser farliga hinder i arbetet. Detta är viktigare än vad många tror eftersom de flesta lagerskador sker genom inblandade truckar. Antingen blir någon påkörd eller kolliderar truckarna. Det är också vanligt att man tappar gods som kan skada personal. Säkerhetsarbetet är därför väldigt viktigt på ett sådant lager.

Något som man också glömmer bort tider för in och utlastning, många stora lager har begränsat med lastkajer och tider för ut och inlastning är väldigt pressade, många logistikföretag erbjuder därför något som kallas tidslossning, det innebär att speditören måste hämta och leverera inom en viss tid. På så sätt kan lagret beräkna när vissa leveranser kommer och när de ska prioriteras. Då flyter logistiken och det går att beräkna flödet på ett bra sätt.

Post Comment