Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/07/126707/azerembassy.se/public_html/wp-content/themes/fanwood/library/functions/core.php on line 32 Olika priser för tandblekning – varför?

Olika priser för tandblekning – varför?

Om du är intresserad av att göra en tandblekning och har börjat undersöka de olika alternativ som finns när det gäller tandblekning hos tandläkaren eller på skönhetskliniken, så har du säkert märkt att alla aktörer har olika priser. Du har kanske också märkt att det kan skilja flera tusenlappar mellan den billigaste och den dyraste aktören. Här får du veta varför det förhåller sig på det viset.

Idag är det så att tandvårdsmarknaden är helt fri. Varje fristående aktör inom tandvård, det vill säga privattandläkare eller privatklinik, sätter sitt eget pris. Det finns alltså ingen reglering att följa för privattandläkare och privatkliniker. Häri ligger anledningen till prisskillnaderna. För tandläkare som är anslutna till Folktandvården gäller dock en fast prislista. Notera att priserna hos Folktandvården inte behöver vara lägre än de som gäller hos en privat aktör.

Tandläkarnas och klinikernas prissättning görs utifrån en bedömning av hur mycket kunderna kan tänkas vara villiga att betala för en tandblekning. Det är alltså en fråga om utbud och efterfrågan. Sedan är behandlingens omfattning, samt vilken metod som används för tandblekningen, också avgörande för priset. Det är till exempel alltid så att det är billigare att bleka tänderna hemma själv, med blekskenor man provar ut hos tandläkaren eller på kliniken, än det är att göra hela tandblekningen på plats. En del aktörer sätter även ett pris på den service man erbjuder. Vissa tandläkare och kliniker erbjuder till exempel en garanti för resultatet. Om resultatet inte blir så bra det kan bli vid en första behandling kan man kostnadsfritt få komma på återbesök.

Post Comment